Jojoba-olie voor haargroei

Jojoba-olie is eigenlijk een was die wordt gemaakt van de zaden van de jojoba-plant. De jojoba-boom is een struik die inheems is in Californië, Arizona en Utah. De wetenschappelijke naam Simmondsia Chinesis is het, maar het is ook bekend onder andere namen zoals grijze buxusstruik of wilde hazelaar.

De vloeistof die je krijgt door de zaden te persen, wordt al jaren door indianen gebruikt om wonden en zweren te behandelen. Als het goed geraffineerd is, kan deze heldere of gouden vloeistof geurloos zijn. Het kan echter soms een lichte nootachtige geur hebben als het ongeraffineerd wordt achtergelaten.

Het is niet alleen gebruikt bij de toepassing van wondgenezing, maar het is ook plotseling uitgegroeid tot andere gebieden. Jojoba-olie kan in cosmetica worden gebruikt als vochtinbrengende crème, shampoo en conditioner.

Het is omdat onderzoeken aantonen dat deze olie gunstig is voor uw gezondheid. Je kunt Jojoba-olie in kleine hoeveelheden op je haar, huid of zelfs inwendige organen gebruiken.

Je hebt waarschijnlijk maar één vraag als je dit leest. Werkt het voor de haargroei? Laten we meer te weten komen over jojoba-olie, wat erin zit en hoe je het moet gebruiken om de beste resultaten voor je haar te krijgen.

Jojoba-olie: Wat Is Het En Hoe Kan Het Je Haar Helpen?

Jojoba-olie is rijk aan vitamines en mineralen, die bekend staan om hun vele voordelen voor de haarverzorging. Dit omvat vitamine B, C, E, koper en zink. Je haar heeft vooral de B-vitamines nodig.

Van jojoba-olie is aangetoond dat het een geweldige remedie tegen roos is dankzij de hydratatie ervan. Omdat het je haar hydrateert, hecht het ook aan je haar, waardoor de lokken sterker worden en zelfs helpen bij gespleten punten.

De ontstekingsremmende eigenschappen van jojoba-olie zijn een ander groot voordeel. Ontsteking is op meer manieren slecht voor je haar dan we tijd hebben om in te duiken, vooral als je hoofdhuid een ernstige of langdurige ontsteking heeft.

DHT is een veelvoorkomende oorzaak van ontstekingen. Het is zowel deze ontsteking als de DHT zelf die ervoor zorgt dat je je haar verliest als je last hebt van kaalheid. Jojoba-olie kan misschien helpen bij symptomen van patroonkaalheid, maar het is geen behandeling.

Jojoba-olie heeft ook antibacteriële eigenschappen. Dit kan helpen bij het voorkomen en behandelen van zaken zoals folliculitis, die wordt veroorzaakt door een bacterie die Staphylococcus aureus wordt genoemd.

Hoe Jojoba-olie Te Gebruiken?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u jojoba-olie kunt gebruiken. Het kan naast elke huidige haargroeibehandeling worden gebruikt. Omdat het een natuurlijk product is, zal de jojoba-olie waarschijnlijk niet interfereren met iets anders dat u met uw haar zou kunnen doen.

Dit betekent dat u uw gebruikelijke haarverzorgingsregime kunt voortzetten en er eenvoudig jojoba-olie aan kunt toevoegen.

Optie 1:

Jojoba-olie kan op twee manieren in het haar worden gebruikt. Eerst moet je zoeken naar producten die het in zich hebben. Je kunt echter wat jojoba-olie toevoegen aan elke shampoo of conditioner die je al gebruikt.

De olie hoeft niet in grote hoeveelheden te worden toegevoegd. Voeg ongeveer 20 druppels jojoba-olie toe aan je shampoofles en schud goed. Mogelijk moet u een kleine metalen kraal aanbrengen om de jojoba-olie in een dikkere shampoo of conditioner te mengen.

De shampoo die jojoba-olie bevat, moet op dezelfde manier worden gebruikt als gewoonlijk. Je kunt je shampoo en conditioner langer op je haar laten zitten als je liever hebt dat de jojoba-olie in je haar blijft.

Optie 2:

Je kunt ook jojoba-oliën gebruiken door de olie van je voorkeur te kopen en deze op je hoofdhuid aan te brengen. Jojoba-olie is gemakkelijker aan te brengen als het warm is, dus de beste manier om het op te warmen is door de fles een paar minuten tussen je handen te wrijven.

Het kan in een magnetronbestendige pot worden geplaatst. Zorg er wel voor dat je het niet oververhit. Het kan ervoor zorgen dat de olie smelt in de container waarin het wordt bewaard of dat je haar verbrandt. Als u twijfelt over de temperatuur van de olie, kunt u deze aan de binnenkant van uw pols testen.

Breng een tot twee eetlepels Jojoba-olie aan op je hoofdhuid zodra de olie de juiste temperatuur heeft bereikt. Werk vervolgens de olie in je hoofdhuid en naar beneden door de punten van je haar. Korter haar heeft een kleinere hoeveelheid jojoba nodig, terwijl langer, dikker haar een grotere hoeveelheid nodig heeft.

Nadat de olie op je haar is aangebracht, laat je het een paar minuten intrekken. Laat de olie minimaal 20 minuten op je haar zitten. Shampoo je haar en conditioneer het zoals gewoonlijk. Spoel je haar goed uit om eventuele olieresten te verwijderen.

Optie 3:

Jojoba-olie kan ook worden gebruikt in combinatie met andere haaruitvalbehandelingen. Als je bijvoorbeeld microneedling op je hoofdhuid doet, kun je direct daarna jojoba-olie op je hoofdhuid aanbrengen.

Twee doelen kunnen worden gediend door de jojoba-olie direct na het naalden aan te brengen. Ten eerste zal de jojoba-olie helpen om je hoofdhuid te kalmeren, die behoorlijk geïrriteerd kan zijn na het naalden. Als u de olie direct na het naalden aanbrengt, kan deze beter in uw hoofdhuid worden opgenomen.

Om nog meer te helpen, kan kokosolie of een andere verzachtende olie worden gemengd met de jojoba-olie. Door de twee oliën te combineren, kunnen ze effectiever worden, en kokosolie is een geweldige dragerolie.

Is Onderzoek Naar Jojoba-olie Ondersteunend?

Omdat jojoba-olie zo nieuw is op de haarverzorgingsmarkt, zit er niet veel onderzoek achter om het product voor haargroei te ondersteunen. Er zijn veel beweringen dat jojoba-olie je haar kan versterken en een droge, jeukende hoofdhuid kan behandelen, maar dit wordt nog niet volledig ondersteund door onderzoek.

Het weinige onderzoek dat is gedaan naar jojoba-olie voor je haar heeft weinig resultaten opgeleverd. Studies hebben aangetoond dat het vergelijkbaar is met essentiële pepermuntolie en minoxidil. Hierin liet de jojoba-olie wel wat resultaten zien, maar niet zoveel als de andere opties.

Jojoba-olie is echter goed onderzocht voor andere dingen. Er is één onderzoek gedaan naar de antibacteriële effecten op een paar verschillende bacteriestammen. Deze bacteriën werden ook behandeld met chloorhexidine, een veelgebruikt desinfectiemiddel dat bij operaties wordt gebruikt.

Hoewel de effectiviteit van de jojoba-olie niet zo hoog was als die van de chloorhexidine, was het nog steeds effectief in het doden van de bacteriën. Zelfs als het de haargroei niet verbetert, is dit iets dat de gezondheid van het haar ten goede komt.

Al deze onderzoeken tonen aan dat jojoba-oliën veilig te gebruiken zijn. Je kunt deze olie zelfs in grote hoeveelheden op je hoofdhuid aanbrengen. Hyperemie kan worden veroorzaakt door overmatige hoeveelheden jojoba-olie.

Hyperemie is een overmatige doorbloeding en als je jojoba-olie blijft gebruiken, zal dit je hart beschadigen. Dit toont ook aan dat de olie kan helpen om de bloedtoevoer naar je hoofdhuid te verbeteren als je deze in de juiste hoeveelheden gebruikt.

Onze Suggestie:

Omdat jojoba-olie nog vrij nieuw op de markt is, moet je er niet op rekenen als behandeling voor kaalheid, alopecia of andere aandoeningen die haaruitval veroorzaken. Als u echter de gezondheid van uw haar wilt verbeteren, kunnen de vitamines en mineralen in jojoba-oliën een goede optie zijn.

Deze olie kan de sterkte en zachtheid van het haar verbeteren, evenals de droge hoofdhuid. Jojoba-olie kan je haar vettig maken, maar het zal het een beetje glans geven. Als je op zoek bent naar manieren om de conditie van je haar te verbeteren, dan is het absoluut het proberen waard om jojoba-olie aan je dagelijkse routine toe te voegen.

Jojoba-olie moet met redelijke verwachtingen worden gebruikt. Je moet geen direct resultaat verwachten. U zou resultaten moeten verwachten binnen een paar maanden na dagelijks gebruik.

Niet alle haargroeioplossingen werken goed. Bekijk onze lijst met de beste 3 haarproducten en bespaar jezelf geld, tijd en het beste van alles!